Nový pomocník v kuchyni

Představuji vám našeho nového pomocníka – jogurtovač. Z této věcičky jsem nadšená. Poprvé jsem se s jogurtovačem setkala těsně před narozením naší Elinky. Zrovna jsem byla na návštěvě u kamarádky, která akorát čerstvě udělané jogurty dávala do chladničky.
Pak jsem pátrala na internetu, četla diskuse a zkušenosti, básnila o tom Martinovi a ještě ten den jsem ho objednala. A přišel nám Severin JG 3519.
Jeho výhodou je, že balení obsahuje ne 7, ale rovnou 14 skleniček. Můžu tedy udělat 2 dávky jogurtů za sebou. 🙂
I když jsme na pojídání jogurtů zatím jen dva, je u nás velká spotřeba.
A jak vlastně jogurt připravuji?
Na jednu dávku potřebuji jeden menší jogurt a 1 litr mléka. Do každé skleničky dám 1-2 lžičky bílého jogurtu (vybírám ty, které mají obsah tuku víc jak 3,9%), zaliju mlékem (klidně trvanlivým), skleničky zavřu a postavím do jogurtovače. Zapnu a nechám cca 12 hodin. V návodu uvádějí, že stačí i méně, ale po dvanácti hodinách jsou jogurty krásně krémové.
Na jednu dávku potřebuji tedy jeden menší jogurt a 1 litr mléka.
Pak jen osuším skleničky a dám do lednice. Dochucujeme si je domácí marmeládou nebo müsli.
První jogurty jsem dělala v pátek 5.6. Ještě v noci jsme ale jeli do porodnice a já na porodním sále s růžovým uzlíčkem v náruči dávala mému Martinovi instrukce, aby po příchodu domů nezapomněl jogurtovač vypnout a jogurty naskládat do ledničky. 😀 On mně pak vezl do porodnice ochutnat jak jsou dobré. 🙂