Háčkovaní ptáčci a dobroty z kuchyně

Každoročně jaro přivolávám hned od ledna, hlavně kytičkami. Nechybí nám na stole hyacinty, narcisky, teď zrovna čekáme až vykvetou tulipány a určitě se u nás objeví i primulka.
Včera mně můj Martin z vycházky s Elinkou donesl kočičky. Teď se blogy množí háčkovanýma ptáčkama, naposledy jsem je viděla u Blanky, tak už přiletěli i k nám.
U Blanky jsem se zrovna inspirovala i rychlou buchtou, kterou jsem už dost dlouho nedělala. V mražáku jsem našla červený rybíz. Aby buchta nebyla moc kyselá, udělala jsem trochu sladší drobenku. 🙂
I když to podle čerstvě upečené buchty nevypadá, letos jsme začali trochu zdravěji jíst, každý den máme výborné ovocno-zeleninové smoothie, přestali jsme kupovat téměř všechny dobrůtky, kde je palmový olej a řekli jsme si, že by se nám měla občas na talíři objevit ryba. Včera jsme koupili čerstvého lososa, kterého jsem jen omyla, mírně opepřila, pokapala olivovým olejem a na pečícím papíře šupla na 20 min do trouby na 180st.
Výborný a ještě k tomu rychlý oběd. Po obídku nechyběla už trochu míň zdravá káva a marlenka, kterou jsem taky našla v mrazáku. Krabici od ní už nemáme, ale příště musíme mrknout jestli i tam není ten palmový olej. 😀
Vám všem přeji krásný nedělní večer. 🙂

15 komentářů u „Háčkovaní ptáčci a dobroty z kuchyně

  1. Růža

    Helenko, moc hezky přivoláváš jaro, háčkovaní ptáčci jsou kouzelní. :-) Z tvé kuchyně bych si dala lososa i buchtu s rybízem, tu jsem moc ráda pekla. :-)

  2. Jarmila*

    Heli, přiletěli k vám krásní ptáčci. :-)
    Líbí se mi tvoje buchta i losos. Buchtu můžu spáchat, s lososem to bude horší. Ve vesnickém krámě ho nekoupíš a ve městě nevím kam zajít.
    Přeji hezký nedělní večer. :-)

  3. Magda

    Helenka,pekné fotky,také jarno-sviatočné.Hačkované drobnosti ukážu pekne na vetvičkách. Ja som mala donedávna srdiečka. A na tom Vašom nedeľmom obede by som si určite pochutila. :-)Pekný nedeľný večer.

  4. Šárka

    Ahoj Helí! :-)
    Přiletěli k vám krásní ptáčci! :-)
    Buchta vypadá lákavě (marlenka také! :-P).
    Kdysi jsem ryby také jedla, ale pak jsem měla otravu z makrely a od té doby ryby ne-e. Ale víš co je super? Mamča teď nedávno udělala rybí pomazánku a já jen na špičku nože ochutnala, strašně moc krásně mi ta pomazánka voněla! A víš co? Ona mi chutnala!!! Tak jsem si jí hned namazala na chleba a teď čekám, zda si to žaludek náhodou nerozmyslí. :-D Ale byla to lahůdka. ;-) Tak se třeba také postupně dopracuji i k rybám. Ale moc bych na to nesázela. :-D

    Helí měj se moc krásně a ahooooooooooooooooooj! ♥

  5. renuška

    Téda, takové dobroty, hned bych si dala. Lososa máme také moc rádi, však už o víkendu na něj dojde se smetanovým špenátem :-). A náš Ondra se může utlouct právě o medovníku, občas domů pořídím, ale mám i primový recept.
    Heli, mějte se krásně voňavě jarně :-)

  6. Helena Lišková

    [1]: Růži, právě poslední kousek buchty snídám. Jen se po ní zaprášilo a to jsme na ni jen dva.. :-D

    [2]: Jarmilko, lososa máme z kauflandu. Měj se krásně.

    [3]: Magdi, přivolávám jaro jak to jde, tak to snad klapne. Ptáčky ještě určitě nějaké udělám. :-) Měj krásný týden

    [4]: Šári, tak opatrně zkoušej. Měj se krásně. :-)

    [5]: Jituško, na pstruha si už taky myslím. A s tím zdravým jídlem se to zas tolik přehánět nemá. :-D :-D

    [6]: Evi, díky moc. Já vím, četla jsem předpověď, ale doufám, že u nás sněžit nebude. :-D

    [7]: Jé, se smetanovým špenátem? To je nápad. Špenát mám v mrazáku. :-D Měj se taky krásně, Renuško cukrářko ;-)

  7. Blanka

    Heli,ptáčky máš moc pěkné a rybíz je skvělé ovoce do podobných koláčů.Nejsou moc sladké.
    No a nápodobně,taky se víc zajímáme o to,co jíme a snažíme se žít trochu zdravěji :-)

  8. Oli

    Krásný blog. Sálá z něho radost a pohoda. Elinka je nááádherná a medovník s lososem mi poškrábal chuťové buňky. :-D
    Hezký den.

  9. Helena

    Heli, ptáčci jsou parádní!
    V jídle je myslím nejdůležitější pestrost, tak žádné výčitky :o)
    Pa, Helena

  10. Miloslava

    Helenko děkuji za komentář na moje orchidejky,moc mě potěšil.
    Lososa jsem nedávno dělala,ale na másle,s pár kapkama oleje,osolila-musím málo,posypala troškou kmínu a byl výborný.Pro mě,hlavně bez kostí.
    Máš hezky naháčkované ptáčky a jen v koutku duše,ti malinko závidím kočičky.Já jsem si na ně vzpoměla pozdě a po včerejším a dnešním počasí jsou fuč. :-D

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *