Háčkovaní ptáčci a dobroty z kuchyně

Každoročně jaro přivolávám hned od ledna, hlavně kytičkami. Nechybí nám na stole hyacinty, narcisky, teď zrovna čekáme až vykvetou tulipány a určitě se u nás objeví i primulka.
Včera mně můj Martin z vycházky s Elinkou donesl kočičky. Teď se blogy množí háčkovanýma ptáčkama, naposledy jsem je viděla u Blanky, tak už přiletěli i k nám.
U Blanky jsem se zrovna inspirovala i rychlou buchtou, kterou jsem už dost dlouho nedělala. V mražáku jsem našla červený rybíz. Aby buchta nebyla moc kyselá, udělala jsem trochu sladší drobenku. 🙂
I když to podle čerstvě upečené buchty nevypadá, letos jsme začali trochu zdravěji jíst, každý den máme výborné ovocno-zeleninové smoothie, přestali jsme kupovat téměř všechny dobrůtky, kde je palmový olej a řekli jsme si, že by se nám měla občas na talíři objevit ryba. Včera jsme koupili čerstvého lososa, kterého jsem jen omyla, mírně opepřila, pokapala olivovým olejem a na pečícím papíře šupla na 20 min do trouby na 180st.
Výborný a ještě k tomu rychlý oběd. Po obídku nechyběla už trochu míň zdravá káva a marlenka, kterou jsem taky našla v mrazáku. Krabici od ní už nemáme, ale příště musíme mrknout jestli i tam není ten palmový olej. 😀
Vám všem přeji krásný nedělní večer. 🙂